RIGA2011

En stor censur kanske vore på plats här??
Men ska försöka sammanfatta resan, bilder kommer om ett par dagar eftersom det var Alex kamera och han ska inte hem på ett par dagar.




Onsdag 2/3 BÅTEN


Båten gick härifrån värmen 17.30, Vi kikade runt på båten, handlade i taxfreen och sprang ut och in ur vår hytt hela tiden, där någonstans gick mina stövlar sönder, mina enda promenadvänliga, platta stövlar. Dragkedjan har strulat länge och tyckte det var lägligt att ge upp helt..

Så som tur(?) var så hade jag packat i högklackat också, så jag tröck i fötterna i dom och fortsatte ha kul! (Mina platt-stövlar vilar nu i soporna i Riga pga platsbrist i väskan)


Kollade lite på showen, var ju Cuba-tema. Sen köpte grabbarna handrullade cubanska cigarrer och satt och snuttade på.


Nattetid upptäckte vi att vi sov precis ovanför maskinutrymme/motorn + att ventilationen i hytte var paj, så det vart inte många timmars sömn..




Torsdag 3/3 RIGA



Framme i Antarktis, kändes det åtminstonde som. Tidig morgon traskade vi av båten och mot hotellet, checkade in och upptäckte att vi fått som en liten lägenhet, eller familjerum som det egentligen heter, 2 rum med totalt 4 platser, varav en dubbelsäng som jag och Rickard tog såklart.




Efter att ha lämnat bagaget så gick vi runt i stan, vårt hotell låg på toppläge i gamla stan, med allt precis runt hörnet! Kanon!



Vi träffade på en ung kille som var guide, så vi satt oss på en spårvagn som tog oss strax utanför stan, han berättade om alla möjliga byggnader och vi fick se hur illa ställt det är, halvrasade hus, grått och jäkligt. Där de "rika" bor finns det fräsha fönsterlister.



Vi fick se vart de varit kancentrationsläger också.


Det är så skumt i Riga, endast gamla stan är vackert, precis utanför är husen riktigt ruttna. Sen finns det bara 2 klasser -Fattig eller rik. så tragiskt.



Efter den guidade turen så handlade vi lite, Rickard handlade örhängen av bärnsten till mig och en fin Riga-pluta till sig, jag handlade en nyckelring eftersom jag bestämt mig för att köpa en nyckelring i varje land vi åker till =)


Sen har dom kullersten i hela jäkla staden = halvt omöjligt att ta sig fram i klackar utan att bli galen.. halt och jäkligt.

Så vi gick till en galleria där jag inhandlade ett par nödskor för promenad, ganska fula men funkionella!



Sen vilade vi en stund på hotellet innan det var dags att gå ut och käka, bakom hotellet i en lite gränd låg en jättehäftig medeltidsresturang, nere i matsalen var det verkligen medeltid från topp till tå, servitörerna hade medeltida kläder, enda belysningen var några ljus och allt var väldigt mysigt :)

Rickard fick en typ liten griskulting eller nått på nån konstig ställning, jag beställde lamm och Alex kanin/hare.



Eftersom det var väldigt mörkt såg man inte riktigt vad man stoppade i sig, jag skar en bit och stoppade i munnen och klarade inte av att svälja, Alex knäppte kort och det var först då vi insåg att mina lammbitar låg stoppade i en svålring, jag hade försökt äta svålen, inte så gott och efter det bestämde jag mig för att jag var mätt ;)



Efter middagen väntades lite dricka på hotellrummet, sen gick vi rakt över gatan där vi hade en guiness-bar, perfekt för grabbarna. Där träffade vi inslängaren "Pälsmössan" och en vi kom att kalla "Schulman" för att han liknade Alex Schulman, han sa sig vara allfixare. han visade ner oss i källarlokalen "nattklubben", det var en strippklubb hahaha så jag blev lite chockad xD



Jag gick hem till hotellet redan vid midnatt och killarna drog runt på stan till tidig morgon, en nerkräkt toalett och en i halvkoma hela nästföljande dag skvallrade om för mycket ryss-sprit ;) haha


Rickard hade även lyckats byta bort sin mössa mot en grymt ful randig sak!



Fredag 4/3 RIGA



Eftersom killarna var grymt
 sega så blev det att vara på hotellet halva dagen, först efter lite tjat om hur hungrig jag var fick jag med mig sällskap till ett sushiställe för lunch, väldigt gott :)



Fredagen blev rätt lugn, på kvällen drog vi en liten krogrunda, varpå vi först mötte på Pälsmössan, Sen en kaninklädd man som sprang omrking och sen ett gäng konstigt klädda människor som kom hoppandes fram på gatan sjungandes, det var inte förrän vi var brevid dom som vi hörde att dom sjöng: Hiro Krishna, Hiro Krishna HAHAHA (eller hur det nu stavas). Väldigt sjukt iallafall!




Lördag 5/3 HEMFÄRD


Vi gick upp tidigt, packade våra saker och checkade ut från hotellet, våra väskor fick vara kvar där medans vi begav oss till Centralmarknaden, vilket jag verkligen hade längtat efter! Det är en jättestor typ marknad i och runt massa gamla hangarer där dom förvarade zeppelinare förr. Där handlar dom flesta av befolkningen sina grejer, i hangarerna var det färsk fisk och kött-marknad. utanför kunde man fynda allt från knivar och kastruller till kläder =)



jag fyndade skor! eller stövlar då. ett par för 5 Lat och ett par för 10lat. alltså typ för 65:- & 125:- :D Hur nice är inte det då???


Vi köpte lite andra grejer också, sockor och sovenirer.

Sen blev det till att få nått i magen, sen spritaffären och sen båten hemmåt =)

Letterna ville inte släppa på Alex då han endast hade "nationell foto-legitimation" vilket är fullt godkänt. men dom envisades och ringde svenska ambassadörer, haha, men på kom han efter lite om och män =)

Väl ombord och när vi började åka så var vi inte längre så glada.


Istället för att vara glada att vi slapp ligga i bak på båten vid motorn så hade vi hytt i fram och det lät som om båten tog in vatten, då gick vi upp på deck och kollade coh då åkte vi jätte,jätte sakta för det var så himla mycket is. vi åkte även förbi en båt som fastnat.
Blev lungt ombord och vi kunde inte sova så bra den här båtresan heller.




Väl hemma på lidingö så åkte vi och lämna Alex vid ropsten sen på vägen hem så höll vi på och köra på han den engelsktalande i "Simon & Thomas-inredarna" för han sprang mot rött med sina 2 hundar :P




Nu orkar jag inte skriva mer, massa saker jag glömt men kul hade vi iaf =)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback