Byggmax!

Efter att pojkarna insett att reglarna satt för brett i sär i vårt tak så blev det till att åka til Byggmax i dag igen!
Vi handlade 25 regel ;) Sen även lite golvläggningsgrejor och ett fin,fint golv!
Så nu har vi allt utam färg för att rusta!
Just nu är folk på väg hit så att reglarna kan komma upp ikväll samt isoleringen ska ner, skäras till coh sen upp igen!
Blir lite extra arbete men desto skönare när allt är klart för då vet man att det är ordentligt gjort!
Till och med jag vet att reglarna ska sitta på cc60-man kollar väl på Äntligen hemma?!! haha! nej skämt åsido!
Nu ska jag bära upp vårt fina golv och lägga det på någon plats där varken djur eller människor kan krafsa på det!
Har för övrigt huset fullt av material just nu! Helt galet!
fick också en ny toalett i dag!!!! Så fräscht!! Längtar till den är på plats, förhoppningsvis ikväll! Det var en snäll inflyttningspresent!

Nu väntar visst golven på mig!


Ciao

Bildbomb

Tänkte inleda bildbombandet med en bild på kulan i vecka 30(2 veckor sen) men när jag böt namn på den så går den inte längre att öppna.. inte ens i paint.. någon som vet hur jag räddar den? Ligger visserligen även kvar i kameran..

Men lite andra bilder =)



Golvet brytet, hål i väggen, gammal vägg borta och taket rivet!



Vårt gamla sovrum!





En vägg håller på att växa fram!





trötta sötnosar!




Kramkalas! Mina fina djur!



Nu är ju väggen även gipsad och hålet mellan rummen igensatt på ena sidan, så nu väntar vi bara på någon elkunnig som kan dra om elen innan vi isolerar och gipsar andra sidan också.
Sen när Ricke kommer hem på ledighet så kommer även tak och golv hamna på sina rätta platsen-så skönt! Snart kommer vi ju ha vårat sovrum!





Storshopping

ungefär vid 12 hade vi mätt allt i det blivande sovrum och begav oss upp till Shell och hyrde oss ett släp, sen begav vi oss mot 4 timmars shopping ungefär....
Först blev det lite småsaker på ÖoB och sen mathandling på Willys, sen till Elgiganten för att lämna in vår dammsugare som Ricke tyckte att han kunde dammsuga byggdamm med i går... får se om dom kan göra nått. om jag fattade rätt så antingen hör dom av sig och säger att dom skrotar den eller så att det kommer ta 3 veckor för att dom måste skicka i väg den.. dessvärre kommer det inte gå på garantin såg vi när vi väl var där och hade lämnat in den... Aja... 4 månaders gammal superdammsugare åt skogen alltså....
Och bara för det är ju typ ALLT här hemma täckt i fint byggdamm.. =/

Men något positivt var att vi senare åkte till Byggmax, vi handlade 21 små takgipsskivor, 6 stora väggipsskivor, en jäkla massa meter tak- och golvlister och så reglar och lite andra "pinnar", även Isolering, takfärg, spackel, väv, vävlim och ja en jäkla massa andra saker.
Jag gissade att allt skulle gå på 7000:- och Ricke gissade på ungefär 6000:- Gissa om vi blev snopna när det bara gick på 3000! Helt galet!
Sen har vi valt ut ett golv också som vi båda fastnade direkt för, ett litet mörkare, halvsliten look, mycket fint! Men golv och väggfärg ska vi köpa senare.
Så nu håller dom på i rummet med att sätta tillbaka en vägg där det nu är ett hål och så jämnar dom till golvet så vi lätt kan lägga golv sen. Egentligen skulle taket upp redan i dag men folk som lovat att ställa upp bangade ur........

Medan vi var borta så var vovvarna och katterna helt själva och jag var lite nervös över att komma hem till massa pälstussar eller nått, men alla 4a såg så glada och nöjda ut när vi kom :)



Bilden är sen i går när dom rivit första delen, nu är även den "vänsta" väggen på bilden borta samt allt material in till självaste "frundväggen" (Mitt kunniga snickarsnack ;))
Sen är golvet uppbrytet och dörrkarmen från nästa rum är borta.


en gång i veckan?

Det verkar lite som att jag har tid att blogga en gång i veckan ;) Ska bättre mig!
har ju fullt upp med supersöta kissar, energiska Troja och dunderklumpen Zebbe!
Till råga på allt så ligger vi efter som bara den med rivningen.. så i dag måste vi ligga i desto mer så Ricke ska hämta en kompis som kommer och hjälper till..
VI ska ju in och handla material i morgon, så tills dess måste vi ha alla mått och så. Plus att vi måste bygga en provisorisk grind så Troja eller Zebbe inte får för sig att äta katterna medan vi är borta!
Är ju bra så här i början innan dom är helt vana med varandra, Fast det verkar gå väldigt bra faktiskt!
Den ena kissen (Taz) tog en genväg från soffan till golvet över Trojas rygg för nån stund sen, Troja såg lite chockad ut ;)
Annars är det mest Troja som är intresserad av vad dom gör hela tiden, så man får säga till henne att gå och lägga sig för hon blir ju lätt som en påtänd vandrande duracellkanin annars.. haha!
Så för att hjälpa henne att koppla av i morgon medan vi är borta så får dom en grind mellan sig =)

katterna har fått gå på en promenad i dag också, dom har fått vara ute en stund varje dag men bara precis utanför huset med oss, men nu gick vi genom ena rastgården och en bit upp i skogen och tillbaka, gissa om dom busade!!
Taz är den som är vildast, precis som figuren Taz medan Spiro är mest trött och kelpig och vill sitta på axeln =)




Spiro(Spajro) och Taz!

Tillbaka!

I dag är det så tråkigt ute att jag faktiskt tar mig tid att sätta mig här :)
Började morgonen med att vara superorolig, Ricke skulle nämligen komma hem efter nattskiftet i morse istället för imorrn för då skulle han på kurs på FM.
Men sen i natt hade han fått reda på att han hade kurs i dag istället, så han hade skickat SMS till mig som inte kom fram till mig förrän 10.00 imorse.. och jag fick inte tag på honom heller för hans mobil var ju på ljudlös..
Usch! Inge kul alls, är ju snorhalt på vägarna också tydligen..
men nu är han i säkert förvar på kurs fram till 12 sen får han sova för att sen jobba natt och komma hem imorgonbitti ;D
Måste verkligen byta mobiloperatör tror jag.. men Telia funkar tydligen bäst här ute i skogen men dom är så dyra och har inga bra dealer tycker jag.. aja, tur att vi har fast tele!

Jag har kört lite hjärngympa och lydnad ute på min egna appelplan med båda hundarna så dom borde vara nöjda!

Ska ta och lägga mig på soffan ett tag sen för att sen börja slipa ministolen!


Fick förresten sova typ en hel natt i natt! Tokskönt!