5 minuter

man kan inte lämna en 2åring själv, så jag får skylla mig själv. .
Alice sov fortfarande uppe och Oliver satt som ett ljus framför TV så jag tänkte att jag chansar och tar en snabbdusch! kommer han så får han väl bada då..
men ingen kom .

däremot hittade jag ett busfrö i köket simmande i cornflakes hahaha tokiga unge!



bild




godmorgon mamma....

vaknade klockan 7 av -Mamma! och ett par mindre försiktiga handflator mot kinderna . haha -jupp, jag är vaken.

så vi smög (okej inte Oliver då.. glatt sjungandes/skrikandes) så har vi myst i soffan och käkat frukost och nu en sån där havreboll. . nyttig morgon ;)
Alice sover vidare uppe.

sen så var jag och troja ut med sista soporna eftersom det är tömning i dag och kors i taket så skulle det faktiskt få plats 2 påsar till! den som brukar vara överfull...


nä nu mer barnprogr

energi

Oliver vaknade 8:15 med världens energi i dag. Inte ett spår över att vara sjuk. . konstigt. Alice är desto hostiga men lyckades sova längre på förmiddagen. sen har hon lekt i babygymmet bra länge. knäppte massa fina kort på henne där med systemkameran men får lägga in dom sen när datorn kommer hem. sen fick hon sitta och kolla tv medan jag och Oliver gick ut med sopor, hämtade post och tog in några kassar ved. sen skottade han och Troja. men Alice började bli ledsen inne så fick locka in Oliver med en godisask haha. Här kör vi bra uppfostran va? ;)

tyckte jag kände mig bättre i dag men kändes som ett maratonlopp i kroppen när vi var ute. svettig! men du kommer bacillerna ut..

haha medan jag skrev det ovan så hann oliver upp på kökabänken och käka socker! kladdigt!!!

nä nu får vi varva ner till lite barnprogram i soffan :)



en mobilbild kass kvalitet..





tji fick jag

trodde barnen skulle däcka fort i kväll. tji fick jag hehe. Vi är aldrig synkade. när jag är dödstrött så är dom lite bråkiga och nätter när jag inte kan somna så sover dom hur bra som helst!
busfrön.. men efter 2 timmars kör här så sover dom, stackars små sjuka skruttungar. jag skulle behöva en dusch men tänker passa på att tokdäcka nu!

God natt

3 sjuka!

När jag hämtade Oliver så sa dom att han gråtit utan avbrott hela dagen. varken sovit eller ätit. men dom hade tagit tempen och ingen feber. så nu är vi alla sjuka. .
jag svettades som en dåre till dagis. kände mig ganska ok förutom halsen och hostan men så svag man blir fort.. herregud trodde jag antingen skulle spy eller svimma på vägen och öppnade jackan men svettades enda så jag var helt blöt.. Alice har ju samma jäkla hosta, ingen feber verkar det som (tempen hade Slut på batterier) men snorig också. . sen oliver då.. stackarn.. vem vet vart han har ont.. han slängde sig av vagnen när vi närmade oss trappen och bara låg och skrek, verkligen skrek. säkert allt jäkla snor och ont i halsen även på han. Men nu sitter han här i soffan och dricker välling och håller mig i hakan med sina snoriga fingrar, man får offra sig hifi
så nu får vi kurera oss.. vet inte om jag ska fortsätta elda Heller för jag svettas just nu haha, jobbigt!

/sjukstugan

Alice

Skulle ju vara med ett kort i inlägget


sjukstuga

Jag 8ch Alice sitter i soffan med ökenhosta båda två. hon rosslar för hon kan inte riktigt hosta men ibland får hon till det. När jag hostar gör det så ont i halsen. så torrt. ökenhosta. Oliver hostade i natt men åkte till dagis endå. ska höra med dom i dag om hur han varit och har han varit låg så får han vara hemma imorgon. Får se om dom hör något när jag pratar för jag är så hes.. och så gör det ont när man pratar. usch för februari och alla baciller. . är ju andra omgången vi har det nu..

hittade förresten Olivers gamla one-piece uppe i garderoben. precis så hon kunde ha den! Så nästa gång jag rensar ur hennes kläder så ska jag hämta in en kartong från förrådet för att se om det är nått hon kan ha... går så fort med alla kläder men tycker jag hunnit använda allt väldigt många gånger vilket är skönt :)

skickade meddelande till Lohärad klädbytardag att jag ville vara med för det började bli fullt men inte fått svar.. hoppas hon ser det så blir det bara det jobba kvar sen, att bestämma vad man vill spara. .

nä nu sitter Alice här på min mage och bajsar.


bye bye
tur att ingen har feber i allafall.

talet

Jag kommer få äta upp det här, men.. jag längtar massor tills oliver börjar prata mer och mer! i morse sa han prinsessa. till ett barnprogram som heter Lilla prinsessa. aldrig hört honom säga det förut!
Ibland förstår jag fullt vad han pratar om men ibland.. ja då förstår man inte alls :) stackarn blir ju helt frustrerad! men han kommer göra att man får skavsår i öronen sen :)

nu sover båda skruttisarna men Alice (aka kalle moreous) gnäller och hostar ibland så jag väntar på att hon ska vakna..

har kommit på varför jag börjat sova så dåligt när jag är själv!! jag är nog rädd att sova för tungt! för när Rickard är hemma somnar jag snabbare för då är han ju oftast vaken och kan göra Alice och hos mormor sov jag hur tungt som helst!
Jag tror nog jag skulle vakna om hon skrek här bredvid. men det låter ju logiskt..

god kväll!

mysmorgon

så gosig morgon.
Vi råkade gå i säng lite tidigt i går. kl 20 ville både jag och barnen sova ;) men Alice halvsov bara fram till 22 sen sov hon också . sen vaknade Alice kl 5 och ville käka och då vaknade Oliver också. Så gick ner och gjorde välling till båda sen mös jag och oliver till BILAR 2. hur många gånger har vi inte sett den filmen nu?? Måste köpa en ny.. men det var mysigt och han var sååå busig. så när Alice somnat så gick vi ner för han skrattade så pass :) gullunge!
så nu är vi redo för en ny dag :)


Alice har så stora fina ögon goa tös!




...

Det slår ju aldrig fel... när det är dagis så får man slita upp Oliver. I dag när han är ledig och jag sett fram emot sovmorgon så ska han upp 04.30... kom igeeeen. ..
blev så osams för han skulle inte lägga kvar och skulle bara bråka och väcka Alice. men hon somnade om efter lite mat och så gick vi ner. Så nu sitter han och tjatar om sina jäkla barnprogram och vill att jag ska byta hela tiden och jag har huvudvärken från helvete. känner mig som om man drack i går!! uttorkning kanske..

ska nog göra som jag gjorde med datorn när oliver blev så här tjatig med den att ta bort den helt. total förbud och nu kan den stå framme utan att han ska kolla brum brum. för han har faktiskt leksaker och behöver inte kolla på tv all sin vakna tid.. blir ett jäkla liv bara så får ta den striden när huvudvärken släpper :)

annars ska jag väl se till att ricke vaknar snart och så ska han jobba till i kväll och jag och barn ska bara ta oss till en affär i dag.

tröttisar

Oliver är så himla trött när han varit på dagis trots att han sover där.. sen vi kom in har det varit skrikigt för han vill sitta i mitt knä och hålla hakan. .. och Alice vill sitta och äta på sitt djur. . hon biter mycket på saker nu.
Oliver somnar nästan bredvid mig här i soffan :)






Alice skratt

När Oliver var på dagis så var faktiskt Alice vaken mesta del :) Och som hon skrattade! Vi satt i soffan och busade och hon ser så jäkla söt ut när hon skrattar högt, hon liksom lutar bak huvudet och så kommer typ väldens dovaste skratt så jag dör ju typ! Och ju mer jag skrattar desto mer skrattar hon! gu så rolig!

Sen åkte vi alla och hämta Oliver och så har Rickard och Oliver varit ute och fällt några små träd, trodde jag skulle få sitta inne i värmen medan Alice sov men inte då.. Jag fick springa som en betjänt och sen stå ute i iskalla vindar och hålla undan Oliver. Men kul för honom :) Men jäklar så kallt!!
Men nu är vi inne och eldar för fullt. i går blev det 25 grader här nere hihi, då njöt jag =) Och imorse hade vi glömt värmepumpen och det var endå 21 grader, helt perfekt..

hej hej

bits!

Alice är helt galen och ska åt mina fingrar och hon bits hårt!


man kan inte ha tur jämt :)

Jag har ju egentligen en jäkla tur att Alice sover 00-10 fast med matpaus men jag sa till henne att hon gärna kunde få somna lite tidigare än 00-00:30.
Hon somnade faktiskt 22:30. hur lagom som helst!
Jag passade på att fixa med mina mammadagar på försäkringskassans sida och gick in på Norrtäljes barnomsorg och lämnade in dagstidning fram till sommaren. hade såklart glömt att jag bara fyllt i till denna vecka och det går ju inte att lägga in nya så här sent.. men smysslar in han på dagis enda nästa vecka och sen kan han ha sportlov en vecka. .
hursom så drog tiden i väg. gick upp hit och börjar läsa i min bok och vips var klockan 02:40!!!
han väl precis med att vända på mig så vaknade Alice! så nu ligger hon och äter så jag hoppas hon somnar om sen efter, att hon liksom bara skjutit bak sin matpaus 2-3 Tim eftersom hon somnade tidigare.. heja heja :)


korsitaket! !!!

Precis när jag skitit i att skicka in dom sista blanketter som a-kassan vill ha och bestämt mig att gå ur dom så fick jag mail om att jag får ersättning! för 14 dagar så jag får 2500 . trodde det var mer jag bråkade om. Men tydligen massa karensdagar och sånt.. men men 2500 är bättre än inget. Och vi ligger 2000 back på service som försöker dras så det var ju kanon! kommer dessvärre få det på utbetalning skort så får gå till banken när det kommer. Men det är ju lätt ordnat! men kommer enda gå ur a-kassan. så mycket man betalar varje år i onödan . funkar nog skitbra för dom som har fast arbete sen 12 månader men för oss andra är det ju bara strul. ...

Bilen

Nu har Chryslern åkt till nytt hem, synd men ingen ide att den står här och tickar pengar..
Så kan vi iaf betalahalva skulden till Jens.
Sen vill jag bli av med lilla vita också, men hade bara 37 öre på konton och kostar ju 100kr att lägga ut bilannons så får bli nästa månad då..
Ska teckna försäkring för mitshubishin samtidigt som jag tar bort den på chryslern också.. Sen är det bara Audin jag vill bli av med, har ju en köpare som tar den för 20.000 bara vi fixar den.. men pengar växer ju inte på träd..

Alice har sovit ute i vagnen från 12:30 - 16, jag och Oliver var ute till 15 från samma tid så alla har fått friskluft i dag.
Rickes facket-grej på Djurö blev inställt, tydligen redan i torsdags men han säger ju aldrig nått så jag försökte väcka han imorse och trodde han försovit sig haha. får skylla sig själv när han inte berättar sånna saker tycker jag.

Får se om han ruller in snart från affären så vi kan börja laga mat..
Oliver åt BLODPUDDING när vi kom in, fy fasen vad jag inte klarar lukten men hhan gillade det!!ade en i kylen och tänkte att han kan testa och

Heja Alice! Mage - Rygg

Åh min lilla tösa vände sig just!! Tänkte att nä nu måste jag nog ta fram kameran och filma men VIPS så rullade hon! Såå duktig! Lite senare än Oliver som bara ar 2 månader men hon ligger ju inte så ofta på golvet.. Men nu kämpar hon med rygg till mage också :)