Inre stress och busigt barn

I dag jobbade jag 07-14 så Oliver fick åka till dagis tidigt, tror inte han sovit på dagis för vi somnade båda två på soffan när vi kom hem..
Egentligen hade jag inte tid att sova men var så trött att jag somnade sittandes i soffan med en sovandes Oliver i knät. Lite stel när jag vaknade 2 Tim senare ;)
Stress att göra mat, köpa blomma och chokladask till fröknarna osv.
Men nu är allt för morgondagen klart, självklart hade Oliver fotografering i dag på slåttergubben men jag har ju varit så säker på att det är i morgon hela tiden.... Men det är visst 31 dagar i augusti.. Jaja, han var välkommen att fotas i morgon endå.

Så imorrn får jag cykla till jobbet, sen tar Ricke Oliver till slåttergubben, sen handlar dom glass och åker till Almerska och så cyklar jag ich ställer cykeln hos mamma efter jobbet för att få med vagn och allt hem från dagis , så får Ricke hämta mig sen. Pussel..

Sen eftersom det är sånt höstväder så gick jag igenom Olivers garderob, han behöver lite allt möjligt inför hösten. Vilket känns stressigt. Önskar man kunde beställa en "färdig höstgarderob" :)
Men hittade inte hans vinterskor han hade i vintras så kunde inte prova om han fortfarande kan ha dom, men dom ligger nog i hundhuset.
Annars behöver han:
Overall
Tjockjacka + thermobyxor
Några tunna långärmade
Nån tjockare tröja
Byxor, helst vill jag hitta mjuka jeans med resår..

Det låter inte mycket men skulle vilja få allt klart innan nästa kommer.
Sen behöver jag bara nappflaskor och bebisnappar till den så är allt klart för vintern!

Nä nu ska försöka få Oliver att sluta åka rutschkana och gå i säng :)


Trevlig morgon....

Den här morgonen är inget rolig alls. Vaknat i natt av Trojas äckliga mökar och nån gång i natt öppnade jag sovrumsdörren för att få in lite luft i sovrummet. Troja travade upp och ner..
Sen 06:30 vaknar jag igen av att nån sitter på min rygg och drar mig i håret och gnäggar!
07:30 insåg jag att Oliver inte kommer somna om och gick ner, hittade något som liknade en elefantbajs både i storlek och utseende nedanför trappan... Troja dålig i magen.. Så hoppa över bajshögen, släppa av Oliver i vardagsrummet ich in på toa efter papper och hämta bajspåsar, där har katten bajsat precis bredvid lådan.. URK vad är det för bajskaos på min enda lediga dag? Jaja, nu kan det ju inte bli värre..
Jag ligger iallafall i soffan nu och Oliver spelat piano och dansar , Troja ute och strax ska jag orka ta mig till köket för lite frukost.


Busfrö

En härlig förmiddag i dag sen jobb 13-20, imorrn ärr jag leeeedig!
Självklart kommer det vara dåligt väder men vi får väl roa oss med att våldgästa folk i så fall :)
just nu håller min fina grabb på att räkna pengar och ha viktiga konversationer med sig själv, han har fått några kronor som han stoppar ner i en gammal matburk och räknar; BI , BA,BU,BA hur sött som helst! Sen pratar han och håller låda, sen ska han mata mig med burken, sen in med burken i skåpet igen och så ut igen och i med alla pengar, förstå så lättroad ;)
Men snart ska vi hoppa i säng, han kan ha sin superfina blå/vit randiga pyjamas nu, fast det år lite för varmt att sova i.. Men duger på kvällarna :)


100

Nu är det "bara" 100 dagar kvar till nästa lilleputt tittar ut!

I dag är det jobb till 20:00.. Långpass men sen har jag förhoppningsvis kväll imorrn, ska hålla mig lite jour fall den som jobbar imorrn dyker upp :)


Nr 2

Här är nästa bebbe i magen i vecka 26, lika va :)


två inlägg

Nu kommer det bli 2 inlägg här, måste bara visa magen med Oliver och denne plutt i ungefär lika vecka..
Men den ena bilden måste jag skicka via datorn och den andra via mobilen, därav 2 inlägg :D

Först ut är alltså bilden på magen med Oliver i diverse veckor, men kolla v 25.

Farligt arbete

Det är farligt att gp till jobbet för man kommer inte härifrån.
En sjukskriver sig, han som jobbar 8-20 i dag fortsätter i natt och jag som jobbat natt fortsätter till 20 ikväll, sen 8-20 imorrn :( såååååå död.
Inga vikarier "kan" jobba....

Usch.


Katt-tjusaren

Oliver är helt galen här tidigt på morgonen och djuren alldeles för snälla. Han ska kramas med dom och helst rida på Trojas rygg!


Löneförhöjning <3

Åh vilken bra måndagsmorgon!
Kollade på min lönespec för juni och trots att jag bara jobbat 106 timmar så får jag en kanonlön!
Dels för midsommarhelgen men sen retroaktiv lön för maj(ca2000:-) som är pga löneförhöjning sen blev ju lönen betydligt bättre med 124:-/Tim istället för 104:- underbart!!!!
Strax över 21000 tjänade jag! 16000 efter skatt får jag ut! Äntligen lite lön!!

Dags att jobba så man förtjänar nya lönen ;)


Furuvik 12-13/7

Dag 1.

Klockan var typ 8.30 när vi rullade hemifrån i fredags, framme i lagom tid till dom öppnade kl 10. Vi började med att kolla aporna, aphuset, regnskogen med lösa ormar och apor, Oliver såg alla apor i träden innan oss! sen Amazonas och tog flodturen där det var flamingos och sånt, sen var det ett annat ställe man gick in på som hade krokodiler, pirayor och apor där en 1 dag gammal ap-bebis hängde på sin mamma, så söt! han var nog bara 1 dm stor!
Pappa-apan hette Roger och såg ut att vilja äta upp mig!
Sen blev det lite lunch på en gräsmatta som bestod av youghurt, mackor och festisar.
Efter det tyckte jag att tröttisOliver borde sova men han var så uppspelt och glad så det gick ju inte =)
Sen vidare till Orangutangerna som skulle matas, sen gick vi Kängurusafari där Oliver gärna ville gå fram till dom, sen kamelerna där Oliver fick mata kamel med gräs, han sprang stolt och plockade en näve och sen matade han =) Kamelen stod precis vid stenarna och njöt av både mat och klappar!
Vidare ner till Fäbodvallarna där vi såg bebisminigräsar och klappade får och getter! såg falabella-ponnisar också och Oliver gnäggade han med,,, sötgöte..
Efter alla djur blev det en sväng genom tivolit, åkte inget men käkade glass och Oliver tyckte alla karuseller verkade jättecoola! Fastnade väl 5 min vid varje med stora ögon ;)
Rickard vann självklart 2 kg Toblerone, han har alltid sån tur på choklad/godishjul..
Drog vidare till vattenlandet men Oliver har ju nån vattenskräck-fas men plaskade lite med fötterna i babypoolen samtidigt som han skrek och fällde krokodiltårar, det ger sig väl det med..
Åkte till campingen (3min bilfärd) och Oliver han somna ;) Så väl i stugan så bar vi in honom, grejerna och sen somnade vi med! sov mellan 17-19, sen vaknade jag och väckte dom andra eftersom vi skulle åka in till Gävle och äta.
I Gävle käkade vi på ett jättebra ställe som hette Cheers, snabbservering, Oliver fick pannkakor som han inte åt, vi tog varina kötträtter. Med Förrätt, varmrätter, pannkakor och 3 läskar så blev det 503:- överenskommet tycker jag!
Väl tillbaka vid campingen runt 22 fick Oliver hoppa i hoppborgen, tyvärr var dom andra barnen så vilda så Oliver flög som en vante där inne, kiknade av skratt tokpellen men jag fick lite smått panik fall dom andra skulle råka hoppa på honom, så efter några mindre lyckade försök att ta mig in så fick jag tag i ett ben och drog ut han haha! sen fick han leka lite i lekparken innan vi gick upp till stugan, inte förrän runt tolvtiden somnade vi =)


Dag 2:
Jag vaknade 8, fortfarande supertrött men gick upp endå, vid 9 steg dom andra två upp och så käkade vi frukost och packade iordning sakerna, vid 11 hade vi städat stugan och begav oss mot parken igen, gick till Äventyrsön där dom spelat in Wild Kids och gick tipsrunda och sen till nån bunker där militären hållt till förrut, fullt ös på Oliver som fick åka skrinda i dag istället för vagn(dumt av oss för det var så mycket tyngre att dra den)
Turen på den ön tog ett tag och vi käkade lite snabbt mellanmål där. helt galet varmt 28 grader... Sen kollade vi djuren på vägen till tivolit där Oliver fick fiska ankor och vann ett gosedjur för att sen försöka oss på att bada igen, meeen inte då.. Rickard fick bada lite men Oliver satt som vanligt som ett frimärke på mig och vägrade gå nära vattnet ;)
Men sen när vi var på väg ut ur vattenparken så var han så vild och sprang och tjoade och så skulle han helt plötsligt krypa ner baklänges i stora bassängen.. så doppade benen på han men då kom han på hur läskigt det var igen ;)
Utmattade av värmen rullade vi hemmåt strax efter 14!

Oliver har varit så duktig och glad varje dag, massa tjoande, pekande och ropande efter djuren ;) Totalt orädd och ville helst klättra in till alla djur! men han är så lätt endå att ha med sig!

har säkert missat lite vi gort men i stora hela fick jag med det mesta, har varit skönt att komma i väg en dag..

Nu ska jag gå ner och kolla efter katten Lillan, Spiro kom sist jag gick ut och var så glad och söt, var lite rädd att hon skrämt bort honom men verkar bara som han varit i skogen eller nått när det är varmt, han fick äta lite kladdmat här inne innan han kilade ut igen :) Lillan kanske också är i krokarna eller så har hon flyttat, man vet aldrig med kissar..

Sen är det dags för mig att krypa ner brevid en snarkandes Oliver, solen har tagit ut sin rätt och jag känner mig helt matt!

God natt =)

Furuvik-foton del 3

 

Furuvik-foton del 2

 

Furuvik-foton del 1

 

Furuvikfoton del 1

långfingrade unge. la in massa bilder men såkom oliver och tröck på nått.. vi är hemma iaf, bilder och så kommer nör oliver inte är här.


Raggsockan

Här är vårt nya tillskott, sp nu kanske jag kommer till himlen ;)
Lillan, ca 8 år


Typiskt

Såååå typiskt mig det här alltså..
Men i dag råkade jag se massa hemlösa katter, eller alltså en supersöt katt kom fram till pss och vi fick berättat för oss att en gubbe blivit vräkt och lämnat sina 8 innekatter ute, så kommunen skulle komma ut efter att dom ringt i 3!! Veckor, så skulle dom fånga dom och skjuta dom..
Den lilla, lilla katthonan var så mager och trött och lät Oliver bära henne, ja resten kan ni ju räkna ut... Jag är hopplös.. Men kunde inte låta henne svälta ihjäl tills hon blir skjuten... Så nu har Lillan som hon heter på 8 år flyttat on till oss :) får se hur det går..
Hon får bo inne ett par dagar, äta upp sig och sen börja vara ute med Spiro. Avmaskas och tvättas och skölja ögonen som är fulla med guck, ska hinnas med i morgon det...
Hon sov hela vägen hem i bilen i mitt knä.. Lilla tuss.. Jaja, inte så otippat därför ska jag egentligen inte gå på zoo heller! Kommer väl hem med en krokodil eller nått!




Är för övrigt stressad redan iför i morgon, det ska först jobbas, sen hem och hämta Oliver för BVC kl 13:30, sen hem hämta hunden och upp till skärsta, sen handla baguetter och hem och göra baguetter, sen göra pasta sallad som ska med i morgon, sen packa allt som ska med, eller städa ur bilens bagageutrymme först och in med vagnen.. Timmarna imorrn kommer flyga!!! Hinna duscha och allt på det.. Sen skulle jag klippt sista gräsmattan men det hinns liksom inte. Ricke ska spendera eftermiddagen imorrn med att få upp sånna där spont på taket.
På fredag ska det bara vara att packa kyrkbänkar och åka kl 9....
Åh kommer glömma typ allt..


Morgonpromenad

Efter att ha sovit lite halvkasst på jobbet så var det hemgång vid 8.
Killarna sover fortfarande så jag och Troja gick ut på promenad i regnet i hopp om att vakna till liv. Då ser jag att grannarna(dom äldre) har målat om sitt hus! På typ en vecka!!! Visserligen har dom ju haft en del folk där men inte tänkt på vad dom gjort.. Så nu är det grått huset :) kan dom inte komma hit och hjälpa till också? I den här farten kommer vi vara klara nästa sommar.. 10000 projekt samtidigt = kaos.. Allt blir bara halvgjort.. Men veden hade Kim och Ricke travat i måndagskväll så inte så mycket kvar..

Nu ska jag tvätta ett par maskiner så bi har rena kläder till helgen :) sen ta ner en resväska och kuvösens fast det får vänta tills dom vaknat..

Tills dess får jag väl sitta här och glo tv :)


Trädgårdsmästaren!

Älskade spillevinken vattnade träd, blommor, gräs och djur medan jag klippte gräset, även sin mamma behövde vatten...
så inte en torr fläck på nån av oss sen, men kul var det! ;)
 
 
Nu hoppar jag på ett nattskift så har pussat massor på en sovandes Oliver <3
 
 
 
 
 

Ledig vecka

Haha min lediga vecka är inte så ledig ;)
I söndags fick jag vara ledig men i går jobbade jag kväll och nu ringde dom och fråga om jag kunde ta natten, så jag jobbar i dag och imorrn sen torsdag som jag skulle 7-13. Men sen är mina timmar för Juli slut, eller dom kan ju ringa in mig men blir superdyrt tydligen efter en viss gräns på timmar, så dom låter nog bli ;) men å andra sidan har jag inte så många lediga dagar att bli inringd på :)
Men kul att det blir mycket :)

Annars i dag så skulle vi åkt och storhandlat i dag, för nu är allt verkligen slut, blöjor och allt möjligt. Men Rickard och Kim tar med Oliver och göt det :)
Fast jag hade verkligen behövt åka med då det var andra saker jag skulle gjort också men men..

Nä dags att få upp Oliver och mig som ligger här och myser så vi kommer ut i solen :)


Fullt ös :)

Vilken skön dag det varit!
Först upp till skärsta där Oliver plaskade och hade sig och åt lunch, sen hem och så sov han medan jag tvättade lite och fixade, passade på att åka och handla blomma till Cicci också medan han sov. Sen hem och väcka Oliver och åka till cicci vid 16.
Gosade med pyttelilla Sean! 1 vecka gammal och såååå liten! Han ville snutta på mina händer hela tiden!
Oliver var sp duktig också, killade honom försiktigt och hämtade ett gosedjur, sen ville han gärna köra runt honom i babysitter men då fick han leka med Samuel istället!
Dom två röjde som tusan... Herregud så kul dom hade, kramades hejdå och allt söta ungar!

Sen hem till mamma på lite kvällskaffe och sen vidare hem där Oliver sprang omkring ute i bara shorts och inga blöjor.. Sen kom han in i hallen och var brun om benen :) haha!

Nu glor vi Arthur och minimojerna :)


Sushi

Nu har vi provat Hallstas sushi och det hamnade på min topplista!
Vissa sushis är så äckliga, små, ofräsch fisk, blandar i wasabi men dom här var perfekta! Lite stark soja bara men annars toppen för bra pris!

Annars så ligger jag här på golvet med busungen, han fick sova 20 min nu på eftermiddagen och då blev han pigg... :)

2 dagar till att jobba sen är jag ledig sön-ons välförtjänt!


Sömnbrist

Jösses vad trött jag är.. Helt omöjligt att sova i natt tror klockan var 03:15 när jag kollade på den sista gången..
Sen upp 6 och kollade i almenackan - fullmåne, inte så otippat...
Tog mig bara 10 min till jobbet med cykel, så var här redan 20 i 7, men eftersom vi hade lite att göra på morgonen då hon som jobbat natt skulle hem och vi inte hade nån annan personal så gick morgonen undan..
Nu är jag själv ett tag och ska strax skala potatis, sen vid 13 ska jag kolla om dom kommit tillbaka med bilen så jag kan köra till Sanda gård med en som ville dit..

Sen vid 15:15 slutar jag och får cykla och hämta lillfisen :) hoppas att det inte blåser eller regnar så det blir skönt att cykla :)

Nä göra lite nytta istället för att ligga här ich bli trött..