Grattis

Stort grattis till universums bästa mormor!!!!


Försök

I dag vaknade jag med en lust till att storstäda! Det var kul i ungefär 1 1/2 rum, resten fick nöja sig med att bli dammsugna, har i stort sett inte dammsugits på lite mer ön 3 veckor så det behövdes!

Har även hunnit med att mysa lite extra med alla djur. Kissarna hade "bara" haft ner kompostgallret och lagt sig i rottingvagnen i natt så dom förtjänade en kelastund dom också.

Zebbe är här också, han bar helt galen i morse när han kom! Sött!
Sen tog jag honom i koppel ut eftersom grinden mot hundhuset var öppen, men det var typ livsfarligt för han ville rejsa med Troja och kastade sig så jag fick kämpa för att hålla i honom. Galning!
Men Troja är glad att ha nån att busa med!

Nu ska jag vänta till Ollie vaknar så han får ligga i babygymmet som jag ställt upp :)


Sömnpiller

Jag tror inte på en massa piller men just nu skulle jag behöva ett gäng sömnpiller.
Gick och la mig vid 21, kollade film men somnade innan tolv. Vaknade av en hungrig Oliver redan vid 02 och sen låg han och babblade till 04 och nu är klockan snart 06 och jag kan inte somna om :(
Klockan ringer om 3 Tim så kommer bli en jobbig dag.
Hopplöst när man inte kan somna när man har chansen .


Powernap

Ricke tog Troja och I
Oliver på långpromenad så att jag fick sova lite. Så uppskattat.
Tog ju ett tag innan jag lyckades somna men nån halvtimma måste det blivit!

Nu har lillen käkat så medan han sover ska jag göra fläskpannkaka :) gott!
Köpte bär på Ica så Ricke ska göra paj till ikväll!

Fick förresten lite skäll för att jag röjer och lyfter saker med mitt snitt och hon på BVC berättade vad det är som gör ont( är ju liksom bredvid snittet ) men snittet inne är större tydligen. Men sen så kan man få massa broskbildningaf eller andra saker om man håller på och lyfter så nu får jag väl tänka på det, men är svårt när man typ känner sig som vanligt men så får jag ont efter . Lätt att vara efterklok.


Oliver

Världens finaste Oliver väger nu 4480 gram! Nu går det undan!


Rolig natt

Gick och la oss tidigt, direkt efter hockeyn men än vill inte Oliver sova och klockan är strax 03.. Gnällfis! Tur att Ricke är hemma så han kan ta honom i morgon , synd att jag måste stå för maten bara...


Oliver just nu


En bra dag

Åh vad lite mer sömn kan ge en energi! Haft en bra dag förutom när jag upptäckte att katterna förstört nya vagnen :( någon som vill ha katt?

Ricke kom hem med jonte och när han gick omkring med Oliver så följde Troja honom stenhårt!! Hon är Oliver väktare ;) duktiga, fina, spattiga hund! Även om hon går mig på nerverna ibland så är hon bra go den hunden!


God natt


Ny dag

En ny dag och nya tag!
Gick och la oss kl 21 i går, Oliver somnade och jag kollade film ett tag-. kl 24 och 05 vaknade han för mat och blöjbyte, det gillas! Sen nu vaknade vi 08. Sånna här nätter är så sköna så jag hoppas det fortsätter vara en bra dag :)


datajävel

vad ska man med datorer till när dom endå inte fungerar?? I 2 dagar har jag låtit ladda upp bilder som ska framkallas, VIPS borta i dag. KUL. typ 40 timmars uppladdande. SKITSAKER. Skulle maila in födelseannons till norrtälje tidning. funkar inte. nån jävla modul som krachat i mailen eller nått. KRASCH kattjävlarna river vaserna IGEN som jag ställt på diskbänken, men självklart ska dom jävlarna upp och kolla om det finns nån skål att slicka. Jag drömde att Spiro blev överkörd i natt,. önsketänkande? Längtar tills dom blir kastrerade för jag är så less på dom. Katter som fäller en och röjer + för lite sömn passar inte ihop. en skitdag med andra ord hittills.

Mesig

Jag visste väl jag med att jag är alldeles för blödig... Fyllde på mat och vatten till kissarna ute och sen gick jag och hämtade in dom efter en stund endå .
Försökte kattsäkra där nere men hör hur bröderna bus röjer.. Får se hur det ser ut i morgon, har ju tvättat massa sängkläder så det är ju kul att klättra i.

Nej nu låter lilla O som en brandlarm


Små tossor

Vi har gjort hand-/fot- och tassavtryck här hemma :) fick göra om ett antal gånger innan vi blev nöjda. Men så fint det blev :)


Kattf-n

Jag trodde inte katter hade nån trotsålder/adhd-ålder. Men det är lika kul att komma ner varje morgon och se vad dom gjort.

I dag har dom haft ner ännu en bukett (gjort det 4 dgr i rad nu) , haft ner en matlåda med kött till dom och Troja och käkat upp, vält torkstället och krafsat på pappersrullen. Flera dagar har vi sagt att dom får sova ute på nätterna men varit för blödiga men nu får dom faktiskt flytta ut. Förstör ju varje morgon.,,.


Godnatt

Finaste lilla Oliver hälsar god natt!

Hämtade ut hans vagn i dag - så underbart!
Tog en promenad och den var lätt att både köra och manövrera :)
Sen är den jäkligt snygg också! Oliver godkände den också såklart! Åh så glad jag är att ha en vagn!!!


Ollie

Sötare kan ingen vara!


Förstagångsföräldrar

Jag och Ricke måste vara typiska förstgångsföräldrar. Vi får panik när Lilleman har ont, som i dag/natt, han snuttade dåligt och skrek och sen somna han av utmattning och sen i gång igen utan att bajsa. Då ringde vi sjukvrdsupplysningen som säger till oss att åka in och kolla.. hellre vara säker.. Väl inne på Danderyd och läkaren kommer in i rummet så säger det bara PRRRRRRUUUUUUTTTTTTTT.
och där ligger en fin klick i blöjan och en nöjd och glad Oliver =)

På vägen hem släppte det ännu mer hihi. I dag ska han få bada för första gången =)

Håller på och eldar så det ska vara varmt i vardagsrummet så han får bada där!



Fick 2 blomsterbud i dag! Ett från Rickes jobb och ett av min elev Erika! Två "navelsträngsbuketter"





Det är inte alla som har en egen skyddsdrake! Emilie gav oliver en som är större än honom! =)

Sova

Åh vad surt
När man inte kan somna om lika fort som lilleman :/
Han käkade som vanligt vid 4 och tvärdog, men då snarkade både Ricke och Troja så mycket att jag hann reta upp mig på dom så sen dess har jag inte kunnat somna om :( men men..
Får ta igen det på dan!

BVC-tanten var här i dag också, Oliver har gått upp i vikt till 3700 ;) så mat finns det tydligen i baren hihi

Annars hade hon 1000 broschyrer och information så ögonen gick i kors typ.
Ska dit nästa vecka och sen varannan.

Var även på utflykt till mamma i går, han måste ju ut och se världen :)


Nä nu joddlar Oliver så han kanske vaknar så jag får mysa lite :)


Kolik

Köpte Minifom i går, måste vara Guds gåva . Lilla O har inte haft ont i magen och sovit jättebra i natt :)

I dag kommer Anki hit och hälsar på :)


En plutt med magont

Lillgrabben hade ont i magen i går och skrek hysteriskt i flera timmar, man kände sig så maktlös :(

I dag ska vi till Apoteket och köpa Alvedon till mig och minifom till hans mage, bra att ha hemma även om han är sitt vanliga lugna i dag :)

Ska in på Ica och hämta ett REK som mitt jobb skickat..hmm.. Sen köpa frimärken och skicka namnpappren till Skatteverket :) Karl Oliver Tumba Stenberg :)

Får se om dom godkänner Tumba som mellannmn eller inte ;)


Godkänt av lilleman

Vi la spjälsängsmadrassen mellan oss i sängen och somnade i lite över 3 timmar! Så skönt!! Alla tre sov djupt, Ricke än ;) Oliver vaknade för mat men somnade igen och jag är kissnödig men han ligger på mig och myser så vem har hjärta att gå upp...

Lillen har godkänt vårt hem tror jag :)


Var så varmt och mysigt hemma när vi kom! Tack mormor och morfar för all hjälp dessa dagar ni är underbara!! Går inte att tacka nog för allt ni jämt gör !


Hemmåt

Åh i morgon får vi åka hem. Så skönt!
Jag har ju inte varit utomhus sen natten till i måndags och vi är rätt leda på att vara här i rummet, ingen tv.. Ibland går vi och vankar lite i korridorerna :)
Så nu måste vi hittA vagn så vi kan ut och gå UTE! :)

I dag har jag gjort 2 misstag:

1. Inte sovit när Oliver sovit dvs hela dagen, kommer bli en rolig natt hihi

2. Varje morgon får jag 3 påsar med värktabletter som det står "kl15, kl 23, kl 05" på. Men i dag fick jag bara en påse som det stod "kl 05" på. Jaha tänkte väl jag då ska jag klara mig utan hela dagen .
Nu på kvällen började jag frysa och fick ont i hela kroppen, klämde på påsen och insåg att alla doser låg i en påse :)

Nu ska jag mata lillgrabben sen hoppas jag på att hinna blunda lite ;)


O


Samma dygn

Den lilla filuren har samma dygn som han hade i magen :) vaken från 03-07 ungefär :) bara legat och myst, nu är vi vakna igen sen ett tag . Det gör verkligen ingenting att vara vaken då längre för han är så söt! Han är så snäll och lugn hoppas det fortsätter :)

Går inte att ladda upp bild i mina inlägg så flår bli ett eget .


Lilla o


Oliver

Söndags kväll började jag klocka värkarna första gången vid 19, då kom dom ca var 7 min. Tänkte att sp har dom ju gjort förut också men sen avtagit.
Vid 23-tiden började dom göra ondare än tidigare och 01.56 ringde jag förlossningen för då kom dom var 3e minut och då hade jag så ont under värkarna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Hon som svarade sa att jag inte behöver stressa så jag gjorde mig i ordning först för att sen väcka Ricke som blev stressad som jag anat :)

03:00 skriva jag in, får ligga med ctg till 05:30 då bebisens hjärta tvärdyker till 55(läser journalen)
Folk kommer in och kastar runt mig i olika ställningar för att försöka få bort eventuella tryck från oliver. Efter ett par försök så tar en fruktansvärd sur barnmorska fram en typ virknål och tar hinnorna och sätter en elektron på hans huvud.
Hjärtljuden går upp när jag sitter "skräddare" även om det gjorde ont i värkarna i den ställningen.
Vattnen som kom ut visade att bebisen bajsat där inne .

06:00 dyker hjärtat igen efter en värk.
Mina värkar var nu väldigt långa och tuffa.

06:15 får jag lustgas, den underlättade rätt mycket i början.

Hjärtljuden dyker igen och en läkare kommer in och berättar att vi ska Pausa värkarna för att ge bebisen tid att återhämta sig, det gör man med bricanyl vilket jag hatar sen vi var på vändning. Man blir skakig och illamående .

Efter ca 40min kom värkarna i gång igen och sen fortskrider ett par timmar med värkar, dykande hjärtljud och 3 gånger tog dom nått prov från bebisens hjässa. Mindre skönt.


10:00 får jag epidural, fortfarande bara öppen 4cm.

10:45 bestämmer vi oss för att göra snitt då bebisen inte tycker om värkarna .

11:27 börjar dom skära och 11:35 föds vår lilla Oliver!

12:03 var jag färdigsydd

Läkarna sprang direkt i väg med honom utan att jag ens fått se honom då han hade svalt bajsvatten och hade svårt att andas. Men efter 10min så var han pigg så då fick jag se honom, sen försvann Ricke med honom och jag for upp till uppvakwt där jag bara låg och väntade att få se honom igen!
Vid 13 kom dom upp dit och vid 14 fick vi flytta hit till bb!

Jag har kräkts rätt mycket under det här dygnet + att jag fick fasta från 07 när dom misstänkte att det skulle bli snitt, så jag har varit väldigt trött fram till typ nu kl 23 :)

Oliver sover och äter mest, så himla söt och så himla liten!!
Vi är nog lyckligast i världen just nu!!

Snart kommer dom in med min medicin , har ju ganska ont och sen ska dom mäta lillens andning.


Jag är så glad att jag känt mig så lugn genom hela förlossningen trots att det blev som det blev :)


Halvan vill ut

Får se fall det blir igångsättning i dag eller inte, Halvan har velat ut hela dagen och efter midnatt tyckte h*n om fullmånen så pass att värkarna kom igång ordentlig , vilket jag ångrar att jag längtat till! Aj aj aj!!!!
Kommer var 3-4 min

Så nu fick vi komma in till bb så jag ska väcka Ricke nu sen åker vi in och hoppas på att dom inte avtar, fast hon sa att om dom skulle det så blir det bara igångsättning direkt istället för att köra i äg oss

Oj det här lilla inlägget krävde 3 värkpauser

Vi hör av oss så fort i kan


Inte så tjejig

I dag efter att vaknat runt 10 Så somnade jag om, vi sov till 14.30!!! Så behövligt inför morgondagen!

Åkte till kista galleria för att handla men var så sjukt mycket folk så Ricke köpte en laddare och sen köpte vi glass :)

Jag är inte så tjejig för jag tycker inte det är kul att trängas i affärer ;)

Nu väntan duschen, sen hoppas jag kunna sova för jag är lite nervös inför i morgon.

Man får inte ringa där inne men vi skickar väl sms efter dom sagt nått värt att veta :)


Shopping

I hålor när jag var typ i rimbo så ringde Ricke och sa att han hade semester i dag :) så min söndag blev räddad !

Ska ut o köpa en mobilladdare till Rickard sen och kolla efter en barnbutik jag hittade på internet . Sen vill jag till myrorna denna gång.. Men vi får se ligger ju på andra sidan stan..

Saknar mina djur som vanligt men dom överlever nog :)


Trojamys

Trots en jobbig natt så kom jag ur sängen vid 9 :) haha bra för att vara mig ;)

Har hunnit vara ute och myst och kastat pinnar med Troja, sen ser jag ju inte henne på flera dagar och nästa gång vi ses har hon fått en lillasyster/lillebror :D haha

Katterna också men dom gilla inte för dom har inte bott med oss i 3 år som Troja gjort!

Nu ska jag kolla lite tv och sen åka och köpa kattmat och kattasand, sen lämna bilen och sen far jag vid 17 :)

Tjohej leverpastej


Sömnlöst

Blä för nätter när man inte jan somna ..
Gör det inte ont så är det djuren och är det inte djuren så är man kissnödig.. Herregud :) gnälligt va? Men jag har liksom ledsnat lite lagom nu, trodde vi skulle ha en bebis för sisådär 13 dagar sen....
Men nu är det bara 2 dagar kvar till i gångsättningen, stackarn blir utschasad :)

Skrev och frågade pris på en vagn i Hallsta men som jag misstänkte ville hon ha massor för den eller alltså nypris ligger mellan 2249 och 2998 som jag hittade och hon vill ha 2000:- känns lite mycket för en begagnad...

Hittar väl en vagn så småning om.

Nu ska jag gå på toa igen och sen sätta på en till film.


Skrotis

Just nu är klockan 06 och jag ligger i skarven på sängen, mina kissar är experter på att ta över min sänghalva och putta ner mig här, och hoppar jag vidare till Rickes halva så kommer dom efter och ska ligga i ansiktet. Tokmissar :)


Dom blev så ledsna när Ricke åkte i morse, jag hörde hur dom började skrika så jag fick ner och tog upp dom :) så keliga!

Troja snarkar förresten typ högre än tvn just nu :) söthunden


Nä nu blir det till att kolla klart på en film!

God morgon :)


Smart

Mitt lönekontor är typ lika intelligent som min chef.

Läste i förra nummret av kommunala arbetaren att man har rätt till föräldrarillägg från arbetsgivaren, i mitt fall där vi har Almegas friskoleavtal så stod det att jag hade rätt till 10% av daglönen i 2-4 månader, inga stora pengar alltså men rätt ska ju vara rätt.

Hon på lönekontoret hade hört om det och bläddrade i deras avtal och tillslut hittade
Hon det och så säger hon" ja jag ser det här också men det är ingenting vi gjort
Förut "
Då var jag tvungen att påpeka att avtal är till för att följas och då har dom gjort fel tidigare . Så ny skulle hon ringa nån gubbe och så får jag snällt vänta och se fall det dyker upp
Nån utbetalningslapp ;)
Rätt ska vara rätt ;)


Fullt ös

Hela fm har vi ju legat i i dag, men sen efter en sen lunch så tog energin slut och vi gick och la oss en timma , jag somnade och det var så skönt!

Sen har vi markerat träd vi vill fälla i vår och bärt ved så nu hoppas jag det sätter i gång saker och ting... Har lite sammandragningar men man vågar ju inte hoppas på för mycket... Envis unge, måste bara vara en Rickard jr, hade det varit en Sandra så hade den självklart lyssnat och kommit it den 1/1 !

Nu ska jag ta med mig djuren upp och sova tror jag, om man nu får det :)


God natt


Vampyrbarn?

I natt ville bebisen ut trodde vi, värkarna började vid midnatt och gick snabbt ner till 5 min emellan, gav upp att försöka sova så vi gick ner och kollade tv redo att ringa Danderyd men så börjar dom avta - igen!
Dagsskygg?
Nu är det inte ens nån ide att klocka värkarna för dom kommer kanske var 20e min eller så...
Nu har det vart så här sen i fredags, är så trött och kommer ju inte orka när det väl händer sen :/


Bra chef

Åh vad jag tycker om Rickard chef i dag! Han släpper hem honom MED helgens lön för att han tycker att han ska vara med mig ;) bra chef, fler såna
Borde finnas!!

Kanon att han snart kommer hem för min rygg värker som om djävulen står och hoppar på sen
Så nu får han komma hem och massera! ;)