Barn

Ingen som känner för att låna barn över en natt? Liten söt nattuggla! Snäll men hungrig :)


Besök

I dag efter jag ätit så skulle jag hämta upp Rickes mindre nyktra kusin med bihang vid centrum, tog en timma.. karln skulle ju prata med allt.. Sen i väg och hämta Oliver som lekte ute på dagis och ville hellre leka i leran än följa med mamma :)
Sen hade vi dom på besök till 19, då körde Ricke i väg dom hem och nu väntar jag på att han ska komma och ta Alice så jag får hoppa in i en dusch, Oliver sover sen en timma ungefär..
Imorrn är det upp tidigt som döden igen för dagis, sen måste jag ta tag i lite grejer på förmiddagen imorrn.. iiiinte somna! hihi...
Måste få tag på MVC + familjerätten som söker mig man ska ju in och skriva faderskap och sånt..
Sen börjar jag bli dement..
I dag fick jag frågan hur gammal jag är... öh? ingen aning.. 26 eller 27... alltid lika svårt att komma i håg och orkar inte räkna heller.. 87 är jag född, så det är ju lagom att komma ihåg.. sen trodde jag det var tisdag men är visst onsdag i dag.. jahapp... bra koll..
 
Nä nu vill min rygg ha en varmdusch och sen sängen, så ska ringa och jaga på Ricke nu!
 
 
 
Tänk vad han vuxit! Det här är typ från i sommras! Min stora fina pojk!!!
 

Sååå trött

Min lilla nattuggla höll mig vaken heeeela natten, sen skulle Oliver upp och Ricke körde honom efter vi hjälpts åt att få han klar. Jag gick och la mig och Alice och jag sov 8:30-11. Tycker nog att hon kan börja sova liiiite på nätterna.. Skulle vara så skönt.
Visserligen är hon ju vara pigg så det kunde vart värre, typ gallskrik. Men hon är glad och hungrig bara på nätterna..
Snart vänder det! 2 månader kvar typ! Haha


Matvrak

Här sitter jag med en ätandes liten skruttfia. Hon är inne på sin tredje timma av konstant ätande , först amma i typ 2 tim sen ledsnade Ricke på hennes knorrande och gick ner och gjorde ersättning så nu håller hon på och äter det.
Ricke flydde fältet in till andra rummet men han ska ta Oliver sen och köra till dagis.
Fördelen med att hon äter hela nätterna är att hon inte gör det på dagarna, tänk om hon var så här då, då hade oliver gått i taket ;)
Hon somnar väl förhoppningsvis efter denna flaska :)


Vakna

Hur ska det gå att komma i väg till dagis i morrn?!
Oliver vaknade visserligen 7:30 men Ricke fick ta ner honom så jag kunde sova vidare. Alice somnar ju typ efter kl6, så sover vi till 9. Sen sover hon längre på dagarna :) livsfarligt att sätta henne i en bil.. Gjorde det 2ggr i går och efter varje biltur sover hon minst 3-4timmar.. Kanske är det man ska göra kl tolv på natten ;)
Nä imorrn blir spännande!

Nu käkar lillan, sen ska hon få kläder och sen ska jag göra mig ordning, sen är vi redo för en ny dag :)


Magknip

Stackars lilla Alice-brallis.. Hon har magknip :/ inte bajjat sen i morse och stånkar tills hon tjuter.. Inte lätt att vara liten.. Har gett henne droppar men vi får väl se när det hjälper.
Oliver snarkar på här bredvid och var så trött att han kunde somna trots gnällis som låg i spjälsängen, måste förresten säga att sånna vyssanlull-tassar är kanon! Behöver bara sträcka ut en arm och vagga sängen ! Hjälper kanske inte massor men lite!

Nu ligger skruttan på mig och sover och stånkar om vartannat, hade tänkt gå ner när Oliver somnat men ligger rätt skönt här :)


Besök

I morse kom farmor och farfar, sen Vuokko och sen Inggerd från BVC. Skruttan väger nu 3710g :) Kanoners! Inte undra på eftersom hon äter 90% av sin vakna tid ;)



Sötisar

Världens bästa skruttungar! Men i natt var Alice grinig och vaken och nu på morgonen visar Oliver vad han tyckte om det... Stackars Alice har fått sig några smällar.. Oliver tycker det är så jobbigt när jag ammar henne. Men det lugnar sig nog..
Tur dom är supersöta!


och lite andra bilder

Bruuuuum, galenpannan!
 
 
 
 
 
Lipar.
 
 
 
Sötskrållan, denna kanske blir till födelseannonsen?
 
 
Finaste prinsen <3
 
 
 
"Pussmun"
 
 
 
 
Sååå vackra ögon!
 
 
 
 
 
 
Troja tycker Oliver är gaaaanska knasig!
 
 
 
Fina killen
 

min troll

lekt lite med effecter på bilder :)
 
 

Mätstickan!

Oliver upptäckte just mätstickan! Det är ju Bolibompa-draken!
MAMA BOMPA!! Dääär!
Så söt min fina prins!


Tidig morgon

I dag är det bara jag och min Olifant vakna :)
Pluttan vaknade och skulle käka men somnade om vid 7, då vaknade Oliver så vi mös lite sen gick vi upp, sen dess har vi lekt på hans rum och gjort oss iordning. Skönt då är det bara pluttan när hon vaknar!

Skönt att få lite egentid med Oliver, fast i går böt dom av varandra hela tiden :) När den ena somnade vaknade den andra!
Men vid 00 sov båda två och Rickard och några minuter senare sov även jag!
Försökte ta bilder till födelseannons till Alice, men hon ser så jäkla sur ut på alla ;)
Ska fota båda smurfarna i dag så kanske dom kan se lite glada ut ;)

Alice

Nu har hon namn på papper, lilla damen!

Alice Elvy Linnea Stenberg
2013-11-11
3435g 50cm



Busfrö

Efter en helt okej natt så gick vi upp halv 7, åkte till mamma när vi var klara och stannade förmiddagen där.
Sen somnade båda barnen i bilen på vägen hem så la vi oliver i soffan och Alice fick sova vidare i bilstolen (fast inne då såklart) jag la mig i soffan brevid Oliver ett tag men passade på att ta en lååång varm dusch i stället, så ont i ryggen men är väl pga hållningen när man har sönderskurna magmuskler hehe!
Sen vaknade Oliver och så kom Alex, oliver spexade och Kim ricke och Alex röjde med honom och poppade musik så jag tog Alice i singelvagnen till macken.
Skön tur, alldeles frisk luft :)
Sen har busfröt lagat mat resten av kvällen, flingor i en burk bidrog till fantasin att dra ut typ alla burkar och hälla lite flingor i varje och minst en slev/pryl i varje bytta och så matade han mig och Kim haha så rolig han är! Man märker mer och mer att han använder fantasin!

Nu snarkar han och jag ska gå ner och väcka Alice så Ricke kan köra hem kim.
Tänkte att om hon är uppe nu tills jag lägger mig så kanske vi blir mer "synkade" värt att pröva:)

Ja det var ju typ min dag :)


Dagen?

Vart tog denna dag vägen?
Förmiddagen försvann på att göra oss morgonklara, fick massa egentid med Oliver då Alice sov så vi busade och fixade på hans rum.
Sen kom Pappa och Helena, sen Jens och Annika och Kim, Ricke och Jens fixade på taket. Sen kom Alex
Sen var klockan 17 och middag hos Annika och Jens, tog en premiärtur med vagnen :)
Sen hem nu vid 20, Oliver tokdäckade och Alice halväter/halvsover.
Ricke och Kim jobbar vidare med taket.
Jag är lika trött som barnen så ska sova nu :)

God natt


Puss

Min älskade pojke som jag är så stolt över!


Mina kärlekar

Min fina prins och sessa!
I dag ska jag börja fota bara med riktiga kameran, eller kommer väl ta nått med mobilen också eftersom ni annars inte får se några bilder förrän jag har tid att överföra till datorn ;) men är så less på mobilkamerans dåliga bilder, tur motiven är fina!


Natt-trollet Alice

Jösses vad trött jag är, Alice är en nattuggla...
Hon sov till 00:20 sen dess har hon ammat till 02, sen fick hon ersättning , sen fått snutta på mitt finger men nu börjar hon bli skrikig. Söta barn är va..
Vill inte att hon väcker Oliver.
Men han är Såå duktig som bara snusar på, trött kille!
Men han ligger konstigt så han kommer ramla ur snart om han fortsätter åt det hållet så jag får försöka gå runt och putta tillbaka han snart haha

Nä nu får vi hoppas hon somnar snart.. Värkar som hon lagt till med nattöppet 00-06..... Tur man vet att det vänder ju äldre dom blir!


Haha

De tre fågelskådarna !


Bild

Den här bilden skulle med i inlägget


Tiden

Svish så var några timmar gjorda, hinner Inte så mycket mellan all matning.. Ska nog ner och köp lite ersättning att ge emellanåt, hinner inte med Oliver alls ju :/ fast rutinerna sätter sig väl..

Hoppas distriktarna har tid att väga henne i dag! Bvc var stängt och nere i reception sa dom att jag skulle ringa dit kl 10, hoppas så man slipper åka 20mil för att väga henne.


Första natten!

Nu är första natten hemma avklarad!
Först i går försökte jag och barnen lägga oss i deras rum, men sängen var för mjuk och låg för att jag ens skulle kunna lägga mig i den.. Så Ricke fick dra in spjälis i vårt rum och och så försökte vi söva ett barn i var, men Oliver kunde inte komma till ro så han och Rickard gick ner och så fick Alice käka och somna och så vid 22 gick jag ner och hämtade Oliver så tog det ett tag för honom att komma till ro men sen sov han som en stock :)
Vid 01 vaknade Alice och trots att jag hade en sparkdräkt på henne så var hon så kall att hon fick sova vidare i sängen med mig och Oliver. Från 03 har hon ätit konstant till 06.... Sen nu vid 07:30 vaknade Oliver så gick vi ner. Så nu har dom fått frukost och snart ska båda få nya blöjor och hoppa i andra kläder.
Värsta projektet det här med två ;)
Men vips så är Alice också ett år och sover hela nätterna ;)


Ny vikt

I natt sov vi riktigt bra! Skrållan vaknade 2-3 ggr och ville amma och jag somnade nog innan hon var klar.
Vid 7:30 blev vi väckta haha
Nu är hon vägd: 3173g lämnar jag sjukhuset med.
Sen har hon även gjort hörseltest u.a
Så sen ska jag prata med en läkare och sen bara invänta Rickard som kär sega sig som vanligt, sen bär det av hemmåt :)


Oliver <3

In sprang en nyvaken Oliver och det blev kramkalas! Som jag saknat honom!
Sen sa jag titta i sängen..
Och han blev helt förtjust och sa maammma..... Haha lät så sött!
Han har klappat och pussat och tagit av strumpor och varit snäll samtidigt som han var helt galen, fast glad-galen. Visste nog inte hur han skulle göra i denna nya situation. Blev en blandning av uppmärksamhetsbehov och vanlig sprallighet. Vände upp och ner på hela rummet haha, nu vet jag vad jag har att vänta! Och även smärtan när han råkade sparka mig i magen.. Fast jag tror han kommer vara lite lugnare hemma...
När han skulle gå så var han lugn på nått sätt, kram och puss och hejåå, sen gick han. Ska ringa och höra sen hur han är.
I morrn ska vi få åka hem!!


Nu väntar jag på att dom ska ta blodtryck på mig sen Ska jag ringa upp mormor
Och sen blir det till att avrunda kvällen..


Så liten

Skrikis är så liten att minsta blöjan
Nästan går att dra ett varv till runt henne, endå tappar hon blöjan lite då och då :)


Segt

Godmorgon!
I natt sov vi först från 22-01 sen somnade vi nog om till 03 och sen sov vi mellan 04-08 nått sånt så känner mig utvilad, men då också ganska rastlös..
Liggsår kommer jag ju få, öm i hela kroppen av att ligga men är ju uppe på toa emellanåt. Men sen får jag hoppa tillbaka i sängen för lilltjejen vill bara ligga och snutta...
Men när Ricke och Oliver kommer med schampo så ska jag ta en dusch sen försöka få på mig lite kläder så vi kan ut och gå i korridoren :) kommer gå sakta och göra lite ont men börjar ju få magknip så magen måste komma i gång,

Annars så har doktorn godkänt lillan, imorrn ska hon få hörseltest.

Sen vill jag egentligen hem samtidigt som jag vet att jag borde ligga kvar här så länge jag får, för det kommer vara svårt hemma sen, vet
Inte ens om jag skulle komma upp för trappan hemma just nu..
Förstår inte dom som självmant opererar sig, typ bukplastik och sånt..
Jag ska få min journal senare får se vad som står där, en barnmorska sa att det blev en lite mer omfattande operation pga mitt gamla snitt var så ärrigt och livmodern så skör, men mer vet jag inte..
Nått att döda tid med :)
Känner mig mycket piggare i dag, ingen feber, Så infektionen är väl borta.
Längtar massor till Oliver kommer i dag! I går grät han maammma i telefonen så då
Började ju jag också gråta, lilla killen. Ska aldrig mer vara borta så här mycket från honom :,( saknar ihjäl mig!!

Nä nu har jag nog upprepat mig klart här, ska väl fortsätta ligga här i ett par timmar..

Nån som har tråkigt kan alltid få ringa :)


Söt

Lillan


Mörkt hår

Titta så mycket hår!


Ont

Snitt är ju inte smärtlöst.. Har åkt på massa feber och saker så sen snittet i går har jag inte funkat..
Kl 17:50 plockade dom ur lilltjejen på 3435g och 50cm.
Hon mådde bra, värsta brottarnäsan! Vem kommer den ifrån? Jag var väl färdig och kördes till uppvaket strax innan 19 och då hade jag såg feberfrossa att dom fick hålla på och bulta in mig i värmefiltar för jag skuttade nästan ur sängen, ville bara sova men dom störde mig hela tiden och redan 20-tiden kom Ricke och bebisen, men jag sov typ .
Vid 21 fick vi äntligen komma hit till avd12 och jag fick dricka!! Så törstig!
Jag är så galet trött, har slumrat lite men var nog lite påverkad av både mediciner och feber..
Nu får jag antibiotika, snittet gör svinont och bebisen är nere och gör massa prover så här mitt i natten!

Uppdaterar när jag orkar


Uppdatering från BB

Nu är klockan strax 15, har fått ett gång nya barnmorskor som verkar bra!
Gillade förmiddagens riktigt mycket.. Men men, inga surkärringar som tur är!
Tidigare hade jag värkar som kom tätt och fick mig att skrika alfabetet i lustgasmasken, kan ha sagt nått till Ricke att bryta benet av mig, så jag hade nån annan smärta att koncentrera mig på !
Men sen efter Mycket väntan så fick jag epidural, inte en sekund för tidigt! Åååh Guds gåva...
Så nu sitter jag än en gång på den här bollen och försöker få värkarna att komma tätare och göra mer nytta.

Har öppnat mig till 7 cm, precis som med Oliver så tycker inte den här bebisen om mina värkar så hjärtljuden har gått ner massa, så lite kaos, men sen har återhämtat sig bra. Det är ju nått i min kropp som gör att jag inte ska föda barn.. Kanske slutar i snitt igen? Vi får se. Dom här barnmorskorna är inställda på att jag ska föda normalt..
Dom tog ett laktatprov i huvudet på bebis och det var perfekt så den är inte stressad.

Nä nu ska jag sitta här och fortsätta vara lite yr och vänta på att Rivkard kommer med mat!

Saknar min lilla prins så pussa honom från mig!!!


Skutt

Här skuttar jag fram på en boll i ett försök att få fram lite mer värkar! Höll på att somna i sängen men så kom barnmorskan in och störde.. Känner mig jättetrött när man inte har värkar :/
Ögonen i kors typ..


Jahaja

Öppen 5 cm sa barnmorskan så vi blir kvar här, men frågan är hur det här kommer sluta för mina värkar tycker jag avtar mer och mer även fast dom gör förbannat ont när dom kommer.. Men sen är jag helt slut också, sitter typ och sover här..
Saknar Oliver redan så kan ju hoppas dom tar hål på hinnorna så den lilla rinner ut fort;)


Adoption

Om jag någonsin vill ha fler barn blir det adoption.

Inväntar mormor nu så här kl 4 på morgonen så vi kan åka till Danderyd.
Mina värkar kommer alldeles för sällan men gör desto ondare. Kommer var 6e minut och gör helt sjukt ont, jag vill bara skrika men kan knappt röra mig.
Dom vill att man ska ha 2-3 st på 10 min..
Hon på förlossningen sa att jag nog inte öppnat mig men att dom kunde hjälpa mig med lite smärtlindring om vi kom in, tror man får typ nått som kallad "sovdos" och får åka hem och sova.
Vill typ gnaga av kroppen kan jag säga...

Nä nu åker vi in och ser vad dom säger, kommer gråta tills dom ger mig lustgasen att ta med hem ;)


Brum

Turbo-pojken


Krossad inifrån

Jääääklar vilken smärta jag fick smaka på imorse! Förvärkar som heter duga! Kändes som mensvärk fast samtidigt som jag krossades inifrån, helt galet! Kollade klockan, somnade om , vaknade av det igen , kollade klockan. Ungefär 10 min mellan varje, tänkte att nu sätter det väl endå i gång men att jag kunde sova vidare endå för det är ju bra många timmar kvar i så fall.
Men tillslut vaknade jag Inge mer så det slutade. Men då kanske den kommer ut endå om några dagar? Hoppas!
Men jäklar vilken smärta! Tyckte det gjorde ondare än med Olivers riktiga värkar. Eller man kanske glömt.. Men med Oliver satt det väl mer i ryggen.. Kanske gör det sen när det sätter i gång här också..
För det här var galet obehagligt, typ som att nån krossade typ bäckenet inifrån haha ja ...
Mer smärta så får vi det här överstökat!
Sen blir det inga mer barn;)

Nu glor vi bombpa och myser!


Polisen

I går hade Polisen varit på Olivers dagis och Carina berättade att Oliver suttit och rattat bra länge haha! Så kul att dom tar sig tid och åker dit!
Än kanske dom är lite små att förstå att det just är polisen och så men kul endå!
Så här skrev Polisen på Facebook, en liten pojke som hette Albin hade somnat i famnen, så sött!

Annars vaknade vi TIO i dag! Eller vi vaknade 5 när Rickards larm ringde och sen måste vi somnat om vid 7, för jag tänkte att vi ligger kvar till 7:30 iallafall. Men måste ha somnat :-) så nu sitter vi i soffan och kollar barnprogram.

God morgon


Booompa!

I dag efter att ha hämtat Oliver tokslocknade jag.
Rickard skulle ta hand om han samtidigt som han hade telefonmöte fast han skulle komma upp och väcka mig om det blev för jobbigt.
Med spänning låg jag och lyssnade hur han skulle få ihop det, men somnade!
Så vaknade 16:30!! Lite trött då!
Men det hade gått rätt bra för han på mötet. I morrn har dom förhandling på Rickes jobb om han ska börja dagtid som bara facklig gubbe på Fortum , hoppas vi får svar. Han hatar dagtid men får en mycket bättre lön om det hår igenom så han kan pendla i stort sett varje dag. Lite får han ju offra sig tycker jag hihi ;)

Nu har vi handlat och ätit och så hör Oliver Bolibompa på TV så skriker han verkligen rakt ut och springer dit! Boooompa mamma boombpa!!!
Sötast i stan!!! ❤


Fluga i ansiktet

Ni vet hur irriterande det kan vara med en fluga som går omkring runt munnen? Så vaknade jag av kl 5... Fast det var Olivers gnäll i stället för surr och hans fingrar som ska "gnugga" min haka men det var mer pill i mungipan... Fick typ panik...
Så har vi kampat sen dess, jag har försökt gömma ansiktet och han lägger sig på mig.
Nu 06:15 gav jag upp så nu sitter vi nere i soffan och äter välling och kollar barnprogram men han kommer nog somna här fast han fortfarande ska sitta och gnugga hakan.. Ganska jobbigt för jag gillar inte riktigt att bli petad i ansiktet, kan han inte hålla sig till öronanibbar som jag gjorde ;) hehe

Kanske är så att både Oliver och min kropp/knopp förbereder mig inför sömnlösa nätter, för innan Oliver började i natt så drömde jag skumma drömmar, flera nätter i rad som jag inte kunnat somna förrän efter midnatt och sen drömma skumma drömmar! Hmm hmm bara att vänja sig men hade ju inte varit helt fel att få mina vanliga nätter fram till bebisen kommer :)

Nä god morgon med andra ord ;)


Överkurs

Oj vad mör jag är, inte bara efter en timma i skogen utan jag kom på den briljanta iden att duscha = Oliver får bada.. Glömde helt hur mycket "efterarbete" det blir :/ torka golv till förbannelse, hälla ur baljan och jaga blött barn.. Torka golvet är värst.. I dag kändes det som att alla handdukar vägde 25kg styck!
Sen blev det mat. En fiskgratäng på burk till Oliver och svampmackor till mig, Omiver gillade tydligen svamp så han tog några av mig och la på sin mat 😃
Tokpelle!

Ricke är på g hemåt nu så har iaf bil till dagis i morrn, han hade nått möte imorrn på em men det kunde han ta över telefonen.. Skönt för han!

Nä nu river han bygget så upp och hoppa för mig, tur han är förbannat söt haha




Svamp

Jag och mamma fick lite svamp i var, alldeles lagom att rensa :) riktigt skönt att komma ut även om det var jobbigt.
Tack för i dag mami <3


Felgissningar =)

 
och fuskisar som vill få andra chanser ;)
 
29 okt - pojke - 3450g - 40cm - Kim
29 okt - tjej - 2989g - 48cm - Åsa
29 okt - tjej - 3180g - 50cm - Mia
30 okt - tjej - 3010g - 49cm - Mamma
30 okt - tjej - 3250g - 50cm - Kent
31 okt - tjej - 3150g - 49cm - Vuokko
31 okt - tjej - 3500g - 51cm - Amanda
1 Nov - pojke - 3520g - 49cm -Rickard
2 nov - tjej - 2860 - 48cm - Petra
3 nov - tjej  - 4000g - 53cm - Tyra
3 nov  - tjej - 4000g - 52cm - Morfar
4 nov - pojke - 3200g - 50cm - Natalie
4 nov - tjej - 3000g - 48cm - Anki
4 nov - tjej - 3050g - 50cm - Therese
5 nov - pojke - 3480g - 50cm - Mormor
5 nov - tjej - 3350g - 48cm - Sandra
6 nov - tjej - 2910g - 48cm - Zara
6 nov - pojke - 2997g - 50cm - Ullis
6 nov - pojke - 3125g - Emilie
8 nov - tjej - 3100g - 48cm - Carina
8 nov - tjej - 3095g - 49,5cm - Marie
8 nov - tjej - 3220g - 47cm - Rickard
10 nov - pojke - 3500g - 51cm - Jeff
11 nov - tjej - 3175g - 50cm - Annika
14 nov - tjej - 3170g - Mickis
15 nov - pojke - 3500g - 50cm - Annika

80 år!!

Grattis bästa morfar/gammelmorfar på 80årsdagen!!!
I dag fyller min hjälpsamma , härliga morfar hela 80år ! Det är inte dåligt det inte!

Vi ska upp dit lite senare mitt på dagen för en andra omgång av tårtor ;)

I dag vaknade jag 05:30, helt utvilad! Låg och mös lite med Oliver som vaknade när jag sprang på toa. Vi låg kvar till 06:30 och pratade :) sen nu är det en go brasa i kaminen och "boombpa" på tv som gäller , mysmorgon! Tillochmed Ricke gick upp med oss.

Gooood morgon!


Matkoma

Åh vad mätt jag är! Tack snälla mormor och morfar för snörgåstårta i förtid :)
Nu sitter jag i bilen medan Rickard och Oliver är och handlar, orkar verkligen inte med att gå i affär just nu, helt färdig efter denna dag ;)
Ont i rygg också, men det är ju inget ovanligt. Kan det inte börja göra ont i magen snart? :)

Nu borde pojkarna dyka upp snart :)


Planerat barn

Jag dog nyss lite av skratt när Rickard ringde sin chef för att ta ut komp som han endå inte får ta ut i pengar, så säger han "jo det är ju så här att jag har ju har ju ett planerat barn i dag"
Hahaha
Han menade ju att barnet är planerat till i dag men det lär förjävla roligt! Går inte att förklara, man måste nog höra det!

Så nu tror jag han får ledigt hela helgen- toppen!

Ska strax åka och handla!

Imorrn kommer cicci och ungarna och leker en stund sen ska jag tigga åt mig tårta ;)